7/5/08

Music for your eyes


Ψάχνοντας δρόμους και τρόπους για διέγερση των αισθήσεων, μια ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, οδηγήθηκε στη διοργάνωση ενός μουσικού φεστιβάλ, με στόχο μια ιδιαίτερη οπτικοακουστική απόλαυση.

Tο σενάριο ξεκινάει το χειμώνα του 2006 και δραματοποιείται για πρώτη φορά επί σκηνής το Mάιο του 2007, χωρίς να παρεκκλίνει στο ελάχιστο των αρχικών ιδεών και αναζητήσεων, με όρους, τη μη κερδοσκοπία, την υποστήριξη της ανερχόμενης ελληνικής σκηνής και στοχεύοντας την συνδιαλλαγή ιδεών και απόψεων στη γλώσσα των 7 φθόγγων.

Μετά από ένα χρόνο και παίρνοντας κουράγιο από την πρώτη μας επιτυχημένη προσπάθεια, το Music For Your Eyes Festival 2008, διοργανώνεται και πάλι προσκεκλημένα κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της εναλλακτικής ελληνικής σκηνής και φυσικά τα συγκροτήματα της μουσικής ομάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το Music For Your Eyes Festival 2008, θα λάβει χώρο στις 9/10/11 Μαΐου στον ανοιχτό χώρο του Φοιτητικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κρήτης στις Βούτες, με προσκεκλημένα τα παρακάτω συγκροτήματα :

Παρασκευή 9/5

Marys Flower Superhead :

Ένα δυναμικό τρίο, που έρχεται από τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να μας ξεσηκώσει μέσα από κιθαριστικά και μπασιστικά ξεσπάσματα και δημιουργώντας τις καταλληλότερες συνθήκες για πάρτυ μέσα από ρυθμικά ντραμς. Ετοιμάζοντας τον δεύτερο τους δίσκο, έχοντας εμφανιστεί δίπλα σε ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής όπως οι Placebo, Six By Seven, Erase Errata, Starmarket, αλλά και ως headliners σε πολλά τοπικά φεστιβάλ, η εμπειρία τους είναι δεδομένη.

Marmaladies :

Το συγκρότημα που έχει γίνει μύθος και δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης επανέρχεται για ένα μαγευτικό live που θα προσφέρει συγκίνηση στους παλαιότερους και θα ξεσηκώσει τους νεότερους.

Σάββατο 10/5

For What Is Worth :

Ο ήχος τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ γίνεται πιο σκληρός και σ’αυτό συντελούν οι For What Is Worth, ένα από τα πιο καταξιωμένα συγκροτήματα της hardcore/metal ελληνικής σκηνής. Οι For What Is Worth ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το δεύτερο τους δίσκο ενώ έχουν αποκτήσει ένα πολύ μεγάλο κοινό από μια πληθώρα live ως headliners που έχουν πραγματοποιήσει καθώς και ως support στα πιο διάσημα συγκροτήματα του διεθνούς χώρου.

Vodka Juniors :

Με αναρίθμητες εμφανίσεις στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό οι Vodka Juniors έχουν επηρεάσει και διαμορφώσει το χώρο του αγγλόφωνου Hardcore Punk αποτελώντας πλέον εγγύηση για τη διασκέδαση του πολυάριθμου κοινού τους ανά την Ελλάδα. Θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε κομμάτια από τον καινούριο τους δίσκο, ο οποίος αποτελεί την 5η κυκλοφορία του συγκροτήματος

Plus Dots :

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά μας επισκέπτονται οι Plus Dots. Μετά το περυσινό Music For Your Eyes, αφήνοντας μας τις καλύτερες εντυπώσεις, θεωρήσαμε επιβεβλημένη τη συμμετοχή τους. Με fan που τους ακολουθούν σε κάθε live, σκηνική παρουσία που ξεσηκώνει, συνδυάζουν ήχους από Jamaica με το Punk.

Κυριακή 11/5

Your Hand In Mine :

Οι δύο Θεσσαλονικείς Your Hand In Mine εκφράζοντας την αγάπη τους για τα ακουστικά όργανα, την νορμανδική φολκ και τους πλανόδιους μουσικούς, χρησιμοποιούν μια συλλογή από παιδικά, αυτοσχέδια όργανα και συσκευές και με τεχνικές live looping κατασκευάζουν ήχο μιας ολόκληρης ορχήστρας παρουσιάζοντας μια νέο-ρομαντική, έντονα προσωπική μουσική δωματίου.

Old House Playground :

Ο Tom Waits και οι White Stripes συναντούν τους Madrugada, τον Miles Davis και τον Βαμβακάρη σε ένα καπνισμένο bar της δεκαετίας του 40 και περνάνε τραγουδώντας μία νύχτα μελαγχολική σαν κάποιο ξεχασμένο ποίημα του Bukowski, γεμάτη με αναμνήσεις από χαμένες ζωές, αγάπες που ξεθώριασαν στον καιρό, καταχρήσεις και φιλοσοφικές μπούρδες…

Night On Earth :

Trip hop και blues noir, κουρδισμένο σε μια jazz ατμόσφαιρα, κάτω από ένα αυτοσχεδιαστικό πνεύμα –που εισχωρεί σε ταξιδιάρικα και μελαγχολικά ηχοτοπία και αντανακλά κινηματογραφικές αναφορές.

Ο ήχος τους είναι περισσότερο διαμορφωμένος από τις εικόνες του Jim Jarmusch και του Wong Kar-Wai, παρά από ένα συγκεκριμένο μουσικό ιδίωμα. Παρ’όλα αυτά, στο παίξιμό τους συναντιούνται ετερόκλητα ακούσματα: από τη μελαγχολία των βινυλίων του Bristol και των progressive κιθαριστικών ταξιδιών των 70’s μέχρι το πνεύμα των avant-garde συνθετών του 20ου αιώνα και τους πιανιστικούς αυτοσχεδιασμούς του Keith Jarrett. Η συμμετοχή τους στο πρώτο Music For Your Eyes Festival γοήτευσε και μάγεψε τον κοινό. Με αγωνία αναμένεται ο δεύτερος τους δίσκος, παραγωγή του Θανάση Παπακωνσταντίνου, διασκευάζοντας κομμάτια του ίδιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: