5/3/08

Rufus Does Judy At Carnegie Hall



Δεν υπάρχουν πολλοί μουσικοί γύρω μας που θα τολμούσαν να περπατήσουν στο γλιστερό μονοπάτι που χάραξε η Judy Garland, όμως ο Rufus τα κατάφερε καλά.


Πρόκειται για τη παράσταση που έδωσε η Garland στο Carnegie Hall, τον Απρίλιο του 1961. Λίγα χρόνια πριν οι γιατροί είχαν διαγνώσει ότι έπασχε από ηπατίτιδα κι εκείνη έκανε τα πάντα για να δώσει κάποιες επιπλέον συναυλίες για να τονώσει την αυτοπεποίθηση της. Οι θαυμαστές της γνώριζαν πως σε αυτή τη συναυλία, είχαν μπροστά τους έναν άνθρωπο που βρισκόταν σε πολύ σκοτεινή περίοδο – η αρρώστια της, ένας ακόμη αποτυχημένος γάμος και το επώδυνο διαζύγιο, η ολοένα και μεγαλύτερη εξάρτηση της από τα ναρκωτικά. Εκείνη η συναυλία υποδεικνύεται ως μια από τις πιο επιτυχημένες της καριέρας της. Τα περισσότερα από τα τραγούδια που ακούστηκαν εκείνη τη νύχτα, παραμένουν ανεξίτηλα στο χρόνο.

Έτσι, το μεγαλύτερο πρόβλημα του Rufus ήταν να καταφέρει να γεφυρώσει τις ανακολουθίες, να φέρει το παρελθόν στο σήμερα και το αντίστροφο και να διαχειριστεί το υλικό των τραγουδιών δίχως να γελοιοποιηθεί από τη σύγκριση. Τα media ήδη είχαν στρέψει το ενδιαφέρον τους στο αποτέλεσμα του εγχειρήματος, στοιχηματίζοντας τα περισσότερα υπέρ της συντριβής. Ο Rufus Wainwright, άγγιξε τα τραγούδια με το δικό του τρόπο, προσέγγισε την ερμηνεία τους βήμα-βήμα, και κατάφερε να φτάσει στο τέλος αλώβητος. Η ιδέα του ήταν υπέροχη, περισσότερο από ότι η ερμηνεία του, όμως η Judy ήταν και θα είναι ανεπανάληπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: